Back to Question Center
0

Semalt: Si funksionojnë WordPress Plugins

1 answers:

Krijimi i një WordPress plugin tuaj nuk është aq e vështirë dhe mund të zgjidhë probleme të ndryshme të faqes suaj. Kopjimi, redaktimi dhe pastrimi i kodeve nuk është i mjaftueshëm, pasi ju duhet të kuptoni se si punojnë WordPress plugins dhe si t'i përditësojnë ato në skedarin functions.php - program logo design free. Shtojca është një mënyrë e sigurt për të rregulloje faqen tënde.

Jason Adler, një ekspert i lartë nga Semalt , siguron që është shumë lehtë të filloni me WordPress-in tuaj dhe mund të dini se si funksionojnë. Shtojcat e Wordpress janë skriptet ose kodet PHP që mund të ndryshojnë paraqitjen, pamjen dhe kohën e ngarkimit të faqes suaj. Ato sigurojnë funksionalitet të plotë me grepa, dhe kjo është arsyeja pse të kuptuarit se si punojnë WordPress plugins është thelbësore për çdo bloger dhe webmaster. Ashtu si temat janë të nevojshme për të shtuar funksionalitetin dhe të shikoni në faqen tuaj, shtojcat WordPress rrisin performancën e faqeve tuaja të internetit.

1. FTP në faqen tuaj

Gjëja e parë që duhet të kuptoni është se si funksionon FTP, dhe kjo mund të bëhet duke përdorur një program të caktuar FTP, siç është Coda. Nëse nuk dini asgjë për FTP, ju sugjerojmë të harroni këtë hap dhe të ecni përpara në hapin tjetër.

2. Lundroni te dosja e pluginit WordPress

Pasi të keni akses në faqen e internetit nëpërmjet FTP, hapi tjetër është të lundroni në dosjen e plugin WordPress. Kjo dosje ndodhet në seksionin / wp-content / plugins dhe është e lehtë për të gjetur.

3. Krijo dosjet e reja për një plugin

Për çdo plugin që krijoni, është e rëndësishme të krijoni një dosje të veçantë. Kjo është e lehtë për të krijuar, dhe ju vetëm duhet të shkoni në panelin e kontrollit WordPress dhe shkruani emrin e dosjes tuaj. Nuk ka nevojë të futësh dashuri, hapësira, terma ose fjalë të tjera të ngjashme që janë të vështira për t'u menduar.

4..Krijo skedarin primar PHP për plugin WordPress

Në hapin tjetër, ju do të duhet të krijoni skedarin primar, i cili duhet të jetë skedari PHP brenda dosjes së plugin-it të WordPress-it. Sigurohuni që keni dhënë një emër të duhur për këtë skedar të tillë si my-only-plugin.php. Pasi ta keni emëruar atë, mos harroni të redaktoni skedarin dhe të ruani parametrat para mbylljes së dritares.

5. Vendosni informacionin e plugin

Hapat e fundit dhe një nga hapat më të rëndësishëm janë kopjimi dhe pastrimi i informacionit tuaj të shtojcës në skedarin kryesor. Duhet të siguroheni që keni dhënë kodin e mëposhtëm në skedar dhe keni ruajtur parametrat.

/ **

Emri Plugin: My Vetëm Plugin

Plugin URI: https://www.abcmywebsite.com/my-only-plugin

Përshkrimi: Është plugin tim i parë WordPress, dhe unë jam i lumtur ta krijoj atë.

Version: 2.0

Autori: Emri im

Autori URI: https://www.abc.mywebsite.com

* /

Ky kod është koment PHP, i cili nuk do të jetë i dukshëm direkt në seksionin tuaj admin të WordPress-it. Megjithatë, WordPress përdor këtë kod dhe të dhënat përkatëse për të nxjerrë emrin e plugin tuaj dhe t'ju ndihmojë të përfitoni nga shtojcat e tjera. Ju duhet të kuptoni plotësisht informacionin dhe mbani mend kodin e mësipërm nëse dëshironi të dini se si punojnë WordPress plugins dhe kryejnë funksionet e tyre të shumta në baza ditore.

November 29, 2017