Back to Question Center
0

Semalt: Si të bllokoni pop-ups, shtoni përjashtime dhe zgjidhjet e problemeve në Mozilla Firefox

1 answers:

Në artikullin vijues, Max Bell, Menaxheri i suksesit të klientëve , shpjegon të gjitha cilësimet që ju duhet të dini rreth kontrollit të pop-ups në shfletuesin tuaj Mozilla Firefox.

Cilat janë pop-ups?

Pop-ups janë dritare të shfletuesit që shfaqen automatikisht në shfletuesin tuaj pa lejen tuaj. Ata kurrë nuk mbushin ekranin e tërë dhe mund të shfaqen ose në krye të faqes aktuale ose nën (pop-unders). Firefox-i ka një tipar unik që lejon përdoruesit e tyre të kontrollojnë si pop-ups ashtu edhe pop-unders - tappeto di qualitã . Nëse vizitoni faqen e opsioneve, do të zbuloni që funksioni i bllokimit të pop-up është aktivizuar në mënyrë të paracaktuar. Nëse përdoruesi nuk e ka shkarkuar më parë shiritin e informacionit në Firefox, do të shfaqet sa herë që shfletuesi bllokon një pop-up. Një ikonë që përshkruan një pop-up të bllokuar gjithashtu do të tregojë në shiritin aktual të adresave.

Për të hyrë në opsionet e bllokimit të pop-up në faqen, klikoni mbi Opsionet nga shirit info ose ikonën në shiritin e adresave. Mund të zgjidhni nga të mëposhtmet:

 • Lejo ose bllokoj pop-ups në faqen aktuale;
 • Ndryshoni opsionet e hapjes së skedarëve
 • Zgjidhni të mos ju shfaqin mesazhin duke informuar për një bllok të pop-up;
 • Tregoni detajet rreth bllokimit të pop-up;

Bllokimi i pop-ups në vend mund të ndërhyjë në faqet e internetit të tjera. Disa faqe përdorin pop-up për disa nga karakteristikat e tyre të rëndësishme. Nëse i bllokoni pop-up-et e tyre, kjo pamundëson këto funksione. Për të lejuar që disa vende të kenë shfaqjen e tyre të pop-ups gjatë kohës që jeni duke shfletuar, do t'ju duhet të shtoni faqet e internetit specifike një listë të atyre që lejohen të shfaqin pop-ups.

Bllokimi i pop-ups nuk funksionon gjithmonë..Disa faqe e dinë se si të përdorin metoda të zbuluara, gjë që e bën të vështirë për Firefox-in që të parandalojë shfaqjet e tyre të pop-up edhe pas bllokimit të tyre.

Këtu është ajo që duhet të presësh në parametrat pop-up blocker:

, 1. Duke hyrë në cilësimet e bllokuesit të pop-up

 • Kliko në butonin e menysë në këndin e sipërm të djathtë dhe zgjidhni Opsionet nga drop-down menu;
 • Prekni në panelin e Privatësisë dhe Sigurisë,
 • Zgjedhni dritaret e dritareve të Bllokut nën seksionin e Lejeve;
 • Nën tab Ekzekutimet shfaqet një dritare e re e dialogut ku futni një listë të faqeve që dëshironi të lejoni;

Dialogu ju bën që të:

 • Lejo: ju ndihmon të shtoni një faqe në një listë përjashtimi;
 • Hiq faqen: ju mundëson të hiqni një faqe interneti nga lista e përjashtimeve;
 • Hiq të gjitha faqet: heq të gjitha faqet e internetit nga lista e përjashtimeve;

2. Çfarë ndodh nëse një pop-up nuk po bllokohet?

Së pari, kontrolloni nëse pop-up vjen nga Firefox-i. Shfaqja duhet t'ju informojë nëse pop-up vjen nga shfletuesi Firefox. Nëse në dritaren pop-up ka një imazh me një pikëçuditëse të mbyllur në rrethin, atëherë pop-up është nga Firefox. Mungesa e saj do të thotë se ju mund të keni qenë viktimë e malware në kompjuterin tuaj që është burimi i pop-ups tuaj.

Së dyti, kontrolloni nëse faqja është shtuar në listën e përjashtimeve. Ndiqni procedurën për të hyrë në cilësimet e bllokimit të pop-up dhe hapni kutinë e dialogut Exceptions. Nëse faqja e internetit që shkakton pop-ups është në listën e përjashtimeve, klikoni mbi Remove Site dhe pastaj ruani dhe mbyllni faqen.

Ndonjëherë dritaret e pop-up janë një lëvizje e qëllimshme nga Firefox për t'u siguruar që nuk bllokon pop-ups për faqet që kërkojnë që ata të punojnë. Prandaj, përcaktoni nëse dritarja shfaqet pas klikimit të miut ose shtypjes së një çelës. Nëse ata veprojnë, dhe funksioni i bllokimit pop-up është në, ju nuk duhet të shqetësoheni.

Nëse dritaret e pop-up janë projektuar të duken si dritare por nuk janë me të vërtetë, atëherë Firefox-i nuk është në gjendje t'i ndalë ato.

Së fundi, nëse shfaqet një pop-up pas hapjes së Mozilla-s që kërkon që ju të merrni pjesë në një sondazh nga SurveyGizmo, është një kompani e kontrolluar dhe Firefox-i nuk do ta bllokojë atë.

November 29, 2017