Back to Question Center
0

Semalt: Si të eliminoni trafikun Bot nga Google Analytics

1 answers:

A keni vërejtur se numri i bots që ndërhyjnë me faqen tuaj po rritet në mënyrë eksponenciale? Nëse përgjigjja juaj është "po", Max Bell, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , do t'ju ndihmojë të përballoni këtë problem! Si çdo platformë web, Google Analytics është e pafuqishme për spam dhe aktivitetin bot, i cili ndikon pothuajse në çdo vend. Në fakt, kjo është një çështje që po shndërrohet në një dhimbje koke të vërtetë për reklamuesit online.

Çfarë është trafiku Bot?

Në Google Analytics, termi "aktivitet bot" përdoret për të përshkruar vendin nën sulmin e robotëve dhe robotëve me qëllim të keq. Aktiviteti i tillë aktivitet i dëmshëm në një faqe interneti, mund të zvogëlojë ndjeshëm performancën e tij të përgjithshme dhe të ndikojë në përmbajtjen e tij.

Si të dalloni Aktivitetin Bot në Google Analytics?

Këtu është një udhëzues hap pas hapi për të parë aktivitetin e bot në Google Analytics:

  • Klikoni në Blerjen e vendosur në pjesën e majtë, në atë moment klikoni Kanalet dhe Gjithë Trafikun. Pastaj shkoni te seksioni i kategorisë së Kanalizuar të raportit dhe klikoni Referimin.
  • A e njihni shumicën e burimeve tuaja të referimit? Nëse përgjigjja juaj nuk është, dhe ata nuk duken të rëndësishëm për sipërmarrjen tuaj, kjo mund të jetë informacioni kryesor për të përshkruar se ky është një trafik bot..Në pjesën e poshtme të faqes klikoni "rreshtat e shfaqjes" për të marrë të plotë numrin e referimeve.

Ju duhet të gjurmoni spam-in tuaj duke ndjekur udhëzimet e përshkruara në rregullat e mësipërme, por vetëm për t'ju bërë më të njohur me spammlerët më të njohur, ne kemi mbledhur disa raste për ju:

  • 4webmasters.org
  • trafficmonetize.org

Si të parandalohet Aktiviteti i Botës në Google Analytics?

Derisa Google të zgjidhë këtë çështje, ekzistojnë disa alternativa që mund t'i merrni në konsideratë ndërkohë.

  • Një nga mënyrat më të mira për t'u përballur me çështjen e përshkruar është krijimi i kanaleve që ndalojnë bot ose bota të veçanta që ndikojnë negativisht në të dhënat tuaja.
  • Bëni një rundown të ​​numrit të konsiderueshëm të zonave dhe nëndominave që po ndjekni në Google Analytics.
  • Një tjetër alternativë që mund të ekzekutoni është të futni gjithçka në fletët e Excel dhe të merrni informacionin që kërkoni.

Opsioni i fundit por jo më i vogël është të sigurohet që trafiku i botit nuk ndikon në informacionin tuaj analitik të Google. Shtimi i kanaleve është mënyra më e mirë për ta ekzekutuar atë Source . Vetëm ndiqni këto këshilla dhe nuk do të përballeni më kurrë me problemin e përshkruar më sipër!

November 28, 2017