Back to Question Center
0

Semalt - Si të hiqni trafikun bot në Google Analytics tuaj

1 answers:

Nuk do të ishte gabim të thuhet se të dhënat janë gurthemeli i të gjitha bizneseve dhe vendimeve të marketingut online. Është e rëndësishme për ne që të zhvillojmë një kuptim të të dhënave tona dhe të sigurohemi që është në përputhje me trendet aktuale të marketingut. Ne gjithashtu duhet të vlerësojmë sjelljen e përdoruesve në faqen tonë të internetit dhe të dimë gjithçka në lidhje me ndërrimet e industrisë. Kjo është e mundur vetëm kur përjashtojmë trafikun nga Google Analytics dhe fokusohemi në marrjen e rezultateve të dëshiruara.

Aleksandër Peresunko, menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , zbulon disa sekrete të marketingut në këtë drejtim.

Për të mbledhur të dhëna, ju duhet të përdorni opsione të ndryshme analitike dhe monitoruese. Sidoqoftë, Google Analytics është mjeti më autentik dhe i përdorur gjerësisht. Kjo ju lejon të gjeni legjitimitetin e të dhënave tuaja dhe ju tregon rezultate të sakta. Më shumë se dy miliardë faqe përdorin Google Analytics për të vlerësuar dhe analizuar cilësinë e vizitave të tyre. Trafiku Bot është diçka që mund ta dëmtojë faqen tuaj dhe mund t'ju bëjë të ndiheni të vuani në internet. Kjo përfundimisht çon në përfundime, vlerësime dhe supozime të gabuara, duke ndikuar kështu në ecurinë dhe besueshmërinë e faqes suaj.

Rreth Bots

Ne nuk duhet të harrojmë se për të gjitha goditjet njerëzore ka bot hitet në server.Pra, është e sigurt të thuhet se bots janë bërë një komponent thelbësor dhe duhet të çdo faqe interneti.Janë dy llojet e botëve: botët e mirë dhe botët e këqija.

Bots të mirë janë ato që sillen bukur dhe janë të favorshme për faqen tuaj te internetit, ndërsa bots keq janë ato që janë krijuar nga hakerat dhe sulmuesit dhe ata kanë ndërmend të indeksojnë dhe indeksojnë faqen tuaj në mënyrë të paligjshme. Një raport zbulon se më shumë se njëzet përqind e të gjithë trafikut të dërguar nga bots të mirë është kapërcyer nga bots keqdashës dhe të rrezikshme. Pra, mund të themi se bots nuk mund të jenë miqësore me çdo kusht dhe duhet të eliminohen sa më shpejt që të jetë e mundur.

Dy lloje të tjera të botëve janë bots ghost dhe bots zombie. Bots Ghosts janë ato që nuk vizitojnë faqen tuaj të internetit, por nxjerrin në pah rezultate të ngjashme, ndërsa bots zombie janë ato që plotësisht e bëjnë faqen tuaj te internetit. Ata prodhojnë raporte në Google Analytics dhe pretendojnë të jenë të vërteta. Ata futin kodet e tyre specifike në të dhënat tuaja analitike dhe përpiqen ta dëmtojnë atë në një mënyrë ose në tjetrën.

Si të përjashtoni trafikun Bot

Google kohët e fundit njoftoi se ka disa zgjidhje për filtrimin e botëve të mirë, botëve të këqija si dhe spam-in e referimit në Google Analytics. Për këtë qëllim, ju duhet të krijoni pamje pa filtra dhe të njihni burimet e trafikut tuaj. Ju duhet të dini truket e dallimit midis bots mirë dhe bots keq. Ju mund të përshtatni një numër të strategjive të marketingut për të maksimizuar shanset tuaj për të marrë pikëpamje unike në faqen tuaj te internetit. Është gjithashtu një avantazh nëse bëni filtra të ndryshëm për burimet e trafikut të brendshëm dhe të jashtëm. Ju mund të bllokoni disa IP që duken të dyshimta dhe nuk kanë të bëjnë fare me origjinalitetin. Në rast të bots zombie, ju duhet të filtruar ato duke zbuluar vendndodhjen e tyre dhe gjurmët e këmbëve. Për këtë, ju do të duhet të dini gjithçka rreth burimit të tyre dhe të vazhdoni me hapin e krijimit të gjurmëve Source .

November 28, 2017