Back to Question Center
0

Semalt: Si të krijoni një Plugin Funksionaliteti Wordpress

1 answers:

Ka shumë raste kur njerëzit duhet të krijojnë plugin funksionalitetin e tyre. Megjithatë, shumë pak artikuj SEO atje shpjegojnë se si të krijoni një plugin Wordpress.

Në këtë udhëzues SEO dhënë nga Andrew Dyhan, një ekspert kryesor nga Semalt , ju do të mësoni se çfarë është një plugin WordPress, pse mund t'ju duhet të krijoni një, kur të krijoni një plugin funksional dhe si të kryejnë atë. Para së gjithash, është e domosdoshme, të fillohet me njohjen më shumë rreth plugins funksionalitetit.

Një plugin funksionaliteti

Shtojcat janë fragmente të kodit PHP, të cilat zakonisht shtojnë tweaks dhe funksionalitete në faqen tuaj te internetit. Ato ndihmojnë shumë pronarë të uebfaqeve të arrijnë më shumë funksionalitet në faqet e tyre të WordPress-it duke zhvilluar një plugin funksional për të kryer një detyrë - free logo maker online generator. Për shembull, është e mundur të krijohet një plugin i cili mund të jetë në gjendje të përcjellë në një faqe të veçantë sa herë që ndodh një detyrë specifike. Një plugin është një skedar PHP, i cili vepron si një skedar tema ose një aspekt tjetër.

Një plugin funksionaliteti mund t'ju bëjë të rritni aspektet e temës WordPress. Kjo ju mundëson të modifikoni aspekte të ndryshme të subjektit pa pasur nevojë të ndryshoni pjesë të kodit më të rëndësishëm. Një disavantazh i WordPress në këtë metodë është se ju mund t'i humbni këto ndryshime kur përditësoni, modifikoni ose ndryshoni temën tuaj. Kjo teknikë mund të jetë një zgjidhje me kohë të pjesshme për efektin që po kërkoni. Për më tepër, gjithashtu mund ta mbani skenarin për ta përdorur atë në pluginun tuaj të ri.

Si të krijoni një plugin WordPress

Krijimi i një funksionaliteti plugin është një nga punët më të rehatshme. Para së gjithash, ju duhet të ki kujdes për krijimin dhe redaktimin e skedarëve PHP. Tjetra, ju duhet të krijoni plugin tuaj. Mund të krijoni një dosje dhe të vendosni skedarin PHP në të. Përdorimi i një emri të ngjashëm për dosjen dhe dosjen është thelbësore. Tjetra, ju nevojitet redaktori juaj i preferuar IDE për të kompletuar magjinë.

Një plugin WordPress ka nevojë për një kokë. Një kokë është pjesa e parë e plugin. Ai përbëhet nga të gjitha informacionet thelbësore për plugin. Informacioni në kokë i shtojcës suaj mund të përfshijë emrin e shtojcës, versionin e shtojcës dhe përshkrimin. Një shembull i një header do të duket si;

Është thelbësore të përfshihet një skedar readme me plugin tuaj. Kjo quhet file readme.txt. Prej këtu, ju mund të ngarkoni dhe aktivizoni plugin tuaj.

November 29, 2017