Back to Question Center
0

Semalt: Udhëzuesi i Trafikut Botnet - Si të Shmangni

1 answers:

Një bot është një "kompjuter zombie" i automatizuar që sillet si një njeri i vërtetë. Një bot mund të infektojë një fund të serverit ose fundin e përdoruesit. Për shembull, bots mund të kryejnë sulme të mëdha malware që ndikojnë në PC ose pajisje të lëvizshme. Në mënyrë të ngjashme, bots mund të sulmojnë një server duke shkaktuar dëmtime të shumta si sulmet DDoS. Shumë faqe të tilla si Google dhe PayPal varen nga botët për të përmirësuar aktivitetet e tyre. Shumica e përvojave të personalizuara të shfletimit varen nga përdorimi efektiv i botëve. Hakerat dhe njerëz të tjerë me qëllime të këqija mund të përdorin edhe bots për të kryer mashtrime në internet. Bots nuk janë software të keq, por kanë një kërkesë të rëndësishme për mashtrime të shumta në internet. Për shembull, disa uebfaqe përmbajnë bots të cilat mund të mbulojnë informacionin e kartës së kreditit nga shumë përdorues.

Artem Abgarian, Menaxheri i Lartë i Suksesit të Konsumatorëve të Semalt , jep këtu disa çështje bindëse në këtë drejtim.

Si krijohen botnet

Mund të pyesim veten se çfarë është trafiku botnet dhe çfarë mund të bëjë. Një botnet përfshin një grup ose rrjet të këtyre 'kompjuterëve zombie' që punojnë së bashku për të kryer një funksion të ngjashëm. Bots të shumta ose makina të prekur nga botët mund të sillen si zombies në një shumëllojshmëri të përgjigjeve në server. Zakonisht, sulmuesi kërkon raste të cenueshmërisë për një viktimë ose objektiv. Prej këtu ata synojnë të instalojnë softuerin në kompjuterin e viktimës. Popullariteti, njerëzit përdorin email spam për të dërguar bots në kompjuterët e njerëzve. Ata pastaj mashtrojnë viktimën duke klikuar një buton thirrje për veprim që inicion gjithë sulmin. Përhershme të tjera dërgojnë email spam që përmbajnë malware dhe trojanë..

Kur një bot është instaluar në kompjuterin e një viktime, ata tani përdorin disponueshmërinë e rrjetit të PC për të kryer sulmet e tyre. Për shembull, ata kontaktojnë serverin e tyre të domain ku futen komanda dhe udhëzime. Personi që qëndron prapa sulmit të botnet përdor serverin e komandës dhe kontrollit (C & C) për të mbledhur çdo informacion që u nevojitet atyre nga makinat e infektuara.

Një sulmues i internetit që vepron në skemën botnet ka një program klient i cili përmban një set udhëzimesh për botët. Këto detyra mund të përfshijnë mbledhjen e të dhënave, ekzekutimin e shfletuesit (fjalëkalimet, kartat e kreditit, hyrjet dhe cache), kontrollin e një kompjuteri ose madje edhe përdorimin e pajisjeve kompjuterike të viktimës. Një aspekt fleksibil i botneteve përfshin aftësinë për të kontrolluar disa bots të vetme ose të shumëfishta.

Efektet e botneteve

Botnetat kompromentojnë sigurinë e internetit të faqeve të shumta. Informacioni dhe siguria e të dhënave janë prekur nga këto sulme botnet. Kur një botnet instalon malware në kompjuterin e një përdoruesi, ky informacion nuk është më nën kontrollin e përdoruesit. Njerëzit që ruajnë informacione të ndjeshme si llogaritë financiare, informacionin bankar, kredencialet e identifikimit etj; në një sistem të infektuar rrezikojnë të humbasin ndaj sulmuesve.

Sulmuesit mund të sulmojnë sa më shumë kompjuterë që të jetë e mundur për arsyet e tyre. Për shembull, sulmet botnet kanë ekzekutuar mohimin e sulmeve të shërbimit në rrjete. Sulmet DDoS përfshijnë dërgimin e shumë kërkesave në një server, duke ngadalësuar efikasitetin e saj për shkak të caktimit. Në raste ekstreme, njerëzit sjellin një faqe të tërë me këto teknika.

Konkluzioni

Trafiku Botnet është i zakonshëm në përdorimin e përditshëm të internetit. Për shembull, njerëzit mund të bëjnë sulme botnet për të krijuar trafik të rremë ose spam të referimit. Ky artikull SEO përmban informacion të tillë si ajo e trafikut të botnet. Ju mund të jeni në gjendje ta mbani sistemin tuaj të sigurt nga efektet e këtyre skemave të sulmeve botnet Source .

November 29, 2017