Back to Question Center
0

Semalt: WordPress Child Theme - Pse & Si të Krijo

1 answers:

Në jetën reale fëmijët janë trashëgimtarë të prindërve dhe lehtë mund t'i përshtatin zakonet e mira dhe të këqija si dhe tiparet e personalitetit të të rriturve. Në të njëjtën kohë, ata kanë disa karakteristika unike, të cilat as nëna e as babai i tyre nuk i kanë dhënë. Ju mund të thoni të njëjtën gjë me temat e WordPress. Për të gjitha temat e WordPress-it që shkarkoni, blejnë ose instaloni, ekziston një temë e trashëguar dhe mirë e aftë për fëmijë që i përshtatet qëllimeve tuaja të ndryshme.

Këtu është një përmbledhje nga Alexander Peresunko, një specialist i lartë i Semalt , se si dhe pse të krijohen tema fëmijësh në WordPress

Pse të krijoni Theme Fëmija:

Temat e Fëmijëve mund të anashkalojnë dhe trashëgojnë modelet, skicat dhe stilet e temave të prindërve të tyre. Në WordPress, Tema Fëmija ekziston në mënyrë të pavarur, por bashkëpunon me temat e prindërve për të kryer një gamë të gjerë funksionesh. Kjo varet nga prindi dhe mund të aktivizohet vetëm kur tema e prindit është e instaluar dhe aktive në faqen tuaj WordPress. Ndërsa krijoni një temë për fëmijë, duhet të keni parasysh dy gjëra të mëdha:

  • Duhet të shtoni një direktori të re në dosjen me emrin e temës së fëmijës tuaj.
  • Skeda styles.css në direktorinë e re duhet të futet me informacione të veçanta header

Pasi ta keni krijuar temën e fëmijës, do të vini re se ajo ka të njëjtin informacion si temat tipike të prindërve. Një arsye pse ju duhet të krijoni tema të fëmijëve është se ata tregojnë WordPress cilat janë temat më të përshtatshme për faqet e internetit të internetit.

Si të krijoni një Theme Fëmija:

Mund të krijoni lehtësisht një temë për fëmijë duke mbajtur parasysh pikat e mëposhtme.

1. Shtoni direktorinë e re të markës dhe modifikoni skedarin styles.css

Hapi i parë është që të shtoni një direktori të re në temën tuaj ekzistuese me emrin e temës së fëmijës suaj dhe të rregulloni cilësimet e tij.Është një hap i rëndësishëm dhe nuk duhet të bëni asgjë për stilet Kjo skedë është e pranishme në seksionin Header të WordPress-it tuaj dhe ka informata specifike për faqen tuaj, vendndodhjen e saj dhe përmbajtjen e saj Problemi i vetëm është se informacioni i tij i kokës nuk mund të jetë Megjithatë, në qoftë se ju dini diçka për ato kritike, ju mund të futni kodin specifik në seksionin e kokës së temës tuaj.

2. Redaktimi i Temës së Prindit

Ju duhet të redaktoni si duhet theme prind dhe të dini gjithçka në lidhje me stilet e saj, ndërsa krijoni një temë fëmijën në WordPress. Sinqerisht duke folur, nuk ka stile të caktuar, dhe kjo për shkak se temat prind kanë stilet e parazgjedhur. Megjithatë, ju mund t'i ndryshoni manualisht ato dhe të skanoni ndërhyrjet për rezultate më të mira nga tema e fëmijës suaj.

3. Shtimi i file functions.php

Nëse po kërkoni të shtoni një skedar functions.php për temën e fëmijës tuaj për ta bërë atë të duket më mirë se më parë, do të duhet të futni një kod të caktuar dhe të modifikoni cilësimet e temës tuaj. Tani e dimë se çfarë duhet të bëjmë me temat tona të fëmijëve dhe i krijojmë ato të nxehta. Pjesa më e mirë është se këto tema janë të lehta për t'u krijuar dhe mund të rregullohen, instalohen dhe instalohen në çdo kohë. Përveç kësaj, ju mund të shtoni opsione të reja për temën e fëmijës në bazë të kërkesave tuaja, por ju rekomandojmë që të mos modifikoni ndonjë kod ose të ndryshoni cilësimet e temës së fëmijës për shkak të përdorimit të saj të kufizuar dhe opsioneve.

Tre gjëra të këndshme për të bërë me temat e fëmijëve

Tani dini bazat e temës së fëmijës suaj dhe mund të bëni gjërat e mëposhtme zbavitëse me të

1. Shto opsione të reja në Customizer-in e saj - Ju lehtë mund të shtoni opsione të reja të customizer saj dhe do të shohin atë duke marrë të gjitha tiparet nga tema mëmë.

2. Shto modele të reja të llojit të postimit - Nëse keni përdorur WooCommerce, ju mund të dëshironi të shtoni shabllonët personal të produktit për temën e fëmijës tuaj për t'i dhënë asaj një pamje tërheqëse. Shtojeni atë në temën e fëmijës, siguron që ju nuk do të humbni kodin kur tema mëmë të përditësohet vetë.

3. Ndërroni tabelat e temës së prindit - Ju duhet të anashkaloni modelet e shablloneve në temat e prindërve. Një nga mënyrat më të mira dhe më të përshtatshme për ta bërë këtë është kopjimi i modelit nga prindërit e tyre në temën e fëmijës dhe fillimi i përshtatjes nga atje Source .

November 29, 2017