Back to Question Center
0

Semalt: WordPress Plugin Krijimi Praktika

1 answers:

Një plugin WordPress është skriptë PHP që ndryshon faqen tuaj në asnjë kohë. Ai ndryshon pamjen e përgjithshme të një blogu, dhe këto ndryshime mund të jenë asgjë nga shkuljet e thjeshta në kokë, deri në ndryshimet drastike. Është e vërtetë se temat mund të ndryshojnë pamjen e përgjithshme të faqes tuaj, por shtojcat mund të ndryshojnë mënyrën se si kryen funksionet e saj çdo ditë. Me WordPress plugins, ju lehtë mund të krijoni mesazhe me porosi, të shtoni tabela të reja në bazën e të dhënave, të përcjellni artikujt e famshëm dhe të lidhni përmbajtjen tuaj me faqet e internetit ose bloget e tjera - baumwollstoff nintendo.

Nëse doni të krijoni një plugin WordPress për faqet e internetit tuaj, duhet të mbani parasysh gjërat e mëposhtme të përcaktuara nga Andrew Dyhan, një ekspert kryesor i Semalt .

1. Modifikimet e plugin dhe theme

Nëse e keni përdorur ndonjëherë WordPress-in, duhet të njiheni me faktin se një temë ndryshon paraqitjen e përgjithshme të faqes tuaj dhe një plugin ju ndihmon të redaktoni skedarin functions.php, duke ju dhënë shumë kompetenca dhe duke bërë të mundur që të përmirësoni performanca e faqeve të internetit. Shkoni te file functions.php dhe futni një kod specifik këtu. Funksionet e plugin vazhdojnë pavarësisht nga natyra e temave që po përdorni. Ndryshimet që bëni në shtojcë do të fillojnë nga file functions.php, por kjo skedë nuk ka të bëjë me temën tuaj.

2. Krijo një dosje shtesë

Është e rëndësishme të krijohet një dosje shtesë dhe një skedar i vetëm me përmbajtje përkatëse. Për këtë, ju duhet të lundroni në zonën wp-content / plugins dhe të krijoni dosjen e re të quajtur si një plugin i tmerrshëm. Këtu, duhet të krijoni një skedar me emrin e awesomeplugin.php. Pasi të krijohet, hapeni atë skedar dhe ngjiteni këtë kod në atë:

/ *

Plugin: Awesomeness Krijuesi

Plugin URL: https://www.abc.com

Version: 1.2

Autori: Faqja e mia

Autori URI: https://abc.com

Licenca: GPL2

* /

3. Strukturimi i plugin tuaj

Kur bëhet fjalë për krijimin e shtojcave të komplikuara dhe të sofistikuara, duhet t'i strukturoni ato siç duhet dhe t'i ndani ato në kategori të ndryshme bazuar në funksionet dhe performancën e tyre. Nëse shtojca i përket një klase të caktuar, mund ta shtoni në listën ekzistuese të shtojcave dhe të ndani dosjet tuaja për të shmangur ndonjë konfuzion. Sigurohuni që keni krijuar një ekuilibër midis paraqitjes, strukturës dhe mekanizmit të plugin tuaj. Për këtë, ju mund të ndani dosjet e saj në seksione të ndryshme dhe të kërkoni ndihmën e ekspertëve në Akismet dhe WP-PageNavi.

4. Emërtimi i shtojcës

Tani është koha për të dhënë një emër të përshtatshëm për plugin tuaj dhe kontrolloni funksionalitetin e tij siç duhet para se ta botoni në internet. Nëse shtojca është krijuar me ekstrakte awesome, atëherë ju mund të emërtoni atë si plugin ekstrakt ose diçka që lehtë mund të mbani mend. Sigurohuni që mos përdorni emra të zakonshëm dhe bëni një përpjekje për prefikset unike. Për shembull, mund të përdorni "abc_excerpt" për një plugin që lidhet me ekstrakt dhe ka karakteristika të ngjashme.

5. Siguria e plugin tuaj

Nëse keni plane për shpërndarjen e shtojcës, siguria e tij duhet të jetë preferenca juaj, sepse webmasters të tjerë mund të vjedhin kodin tuaj të shtojcës dhe të shpërndahen në internet, duke shkaktuar probleme për ju. Merrni sa më shumë masa sigurie të jetë e mundur dhe sigurohuni që plugin juaj të mos përhapë të dhëna të këqija në internet.

November 29, 2017