Back to Question Center
0

Semalt: WordPress Plugin Zhvillimi Këshilla

1 answers:

Plugins janë kodet që mund të instalohen në WordPress dhe kanë aftësinë për të zgjeruar dhe zgjeruar funksionalitetin e një vendi. Kjo lejon këtë funksionim pa nevojën e sulmit të kodit kryesor. Kjo lejon shtimin e veçorive që mund të integrojnë Facebook Open Graph dhe Hotmail tags - south america small group tours.

Frank Abagnale, një ekspert i lartë nga Semalt , përqendrohet këtu në një praktikë bindëse në këtë drejtim.

Krijimi i një Plugin

Hapi i parë është krijimi i një dosjeje të re në WordPress në këtë link "wp-content / plugins /" pasuar nga krijimi i një dosjeje në të dhe emrin "my-facebook-tags". Emri i dosjes së shtojcave njihet edhe si plugin i cili duhet të jetë unik dhe mund të merret duke kërkuar në Google.

Hapi i ardhshëm është krijimi i një dosjeje në dosjen e Facebook dhe emërtimi i saj "my-facebook-tags.p" p ", kodi i mëposhtëm duhet të ngjitet brenda skedarit kryesor të plugin-it.

Pas krijimit të shtojcës, është e nevojshme të krijohet një goditje në një temë, përkatësisht "wp_head ". Ka dy lloje grepa, domethënë veprime dhe filtra. Dallimi midis veprimeve dhe filtrave është se veprimet veprojnë kur një goditje është zbuluar nga WordPress ndërsa filtrat modifikojnë copa të të dhënave. Për të përfunduar shtojcën, është e nevojshme të shtoni meta tags facebook duke përdorur wp_head goditje duke përdorur kodin e mëposhtëm

Është e nevojshme të vendosni goditjen e duhur për përdorim në një komplot

Filtra

Siç u përmend më herët, filtrat përdoren për të modifikuar bit. Prandaj, është e mundur të ndryshohet një mesazh gabimi që ndodh kur një fjalëkalim i gabuar është futur. Për shembull, kur një fjalëkalim i gabuar është futur për www..shembull.com/wp-admin, mesazhi i gabimit mund të hiqet duke futur të dhënat e filtruara. Për shembull në rastin në vijim;

Filtri është "login_errors". Mesazhi i gabimit hiqet duke futur të dhënat e filtruara.

Scripts dhe Styles mund të shtohen duke e bërë atë. Një shembull është shtimi i një font të Google i cili është një formë e një stylesheet. Ilustrohet më poshtë;

Pasuritë mund të ngarkohen dhe ruhen në plugin duke përdorur enqueueing siç tregohet më poshtë

Krijimi i një faqe për cilësimet e plugin

Ekzistojnë disa mënyra për të krijuar një faqe, por më e rekomanduara është qasja e orientuar nga objekti. Hapi i parë është krijimi i një meny ku mund të vendosen parametrat e ndërfaqes së përdoruesit. "Add_menu_page " është më e përshtatshme për krijimin e menusë superiore për shkak të arsyeve të mëposhtme: titulli i faqes, titulli i menysë, aftësia, slug menu, funksioni, ikona dhe pozicioni. Cilësimet duhet të regjistrohen. Për shembull, nëse duam të regjistrojmë parametrat për një kontabilist, ne ndjekim procedurën e mëposhtme.

Hapi tjetër është krijimi i një formulari që do të jetë përgjegjës për shfaqjen e ndërfaqes së përdoruesit. Ky kod i paraqitur më poshtë duhet të ngjitet brenda fushës "my_plugin_settings_page ".

Masat e mëposhtme duhet të merren

"settings_fields " duhet të përdoret dhe të shtohet parametri i parë si grup i opsioneve. Dhe emrat e përdorur në parametrat duhet të përdoren në fushën e emrave të opsioneve. Funksioni "get_option " duhet të përdoret për të kapur vlerën e një fushe dhe vendosur si parametri i parë në fushën e emrit të opsioneve. Formati i konfigurimit i krijuar duhet të duket si figura e treguar më poshtë.

Megjithëse nuk është e nevojshme të mundësohen përkthime, mund të jetë e dobishme në kohë. Përkthime mund të aktivizohen duke përdorur procedurën e mëposhtme. Për të mbyllur tekstin duhet të përdoret sa herë që ekzistojnë raste të nxjerrjes së funksionit "__ " ose funksionit "_e ".

November 29, 2017