Back to Question Center
0

Semalt: WordPress Plugins - Sa shumë duhet të përdorni?

1 answers:

WordPress shërben një popullsi të madhe botërore në lidhje me aplikimin e saj. Është një nga CMS më të mirë atje. Shumë blogerë dhe iniciatorë të eCommerce e konsiderojnë WordPress-in për shkak të besueshmërisë së saj në atë që jep. Për më tepër, faqet e internetit të WordPress vijnë me një sërë temash dhe përshtatjesh që i përshtaten nevojave tuaja në uebfaqe. Një mashtrim i lehtë i përshtatjes është nëpërmjet përdorimit të plugins. Plugins janë elemente të temës WordPress që mund të shtojnë vlerë në mënyrën se si reagon interneti.

Plugins ndihmojnë në shumë mënyra sidomos kur keni nevojë për një funksion me porosi. Ju duhet të vini re se shumica e WordPress plugins vijnë si pjesë të temave. Ndryshimet mund të humbasin kur ndryshoni ose modifikoni temën tuaj. Sidoqoftë, disa shtojca specifike të faqes WordPress mund të mbajnë disa nga copëzat e kodeve në këto raste. Alexander Peresunko, një ekspert udhëheqës i Semalt , përshkruan se përdorimi i shtojcave mund të ndikojë në performancën e temës tuaj.

Sa WordPress Plugins janë 'shumë'?

Siç shihet më sipër, shtojcat janë fragmente të kodit PHP të cilat i shtojnë funksionalitetin faqes tuaj të tanishme WordPress. Megjithatë, ndërsa vazhdoni të modni faqen tuaj të internetit, koha e reagimit të sistemit mund të fillojë të ngadalësohet. Faqet e internetit të modifikuar shumë janë shumë të ngadalta, duke ndikuar negativisht në renditjen e tyre motor kërkimi . Siç shihet më lart, copëzat punojnë si shtojca të kodeve në faqen e internetit të përgjithshme. Në këtë drejtim, si një vend rrit kodin, ajo tenton të bëhet i ngadalshëm..Google përdor reagimin e faqes si një faktor në renditjen e SERP-ve të tyre.

Në një shembull praktik, nëse përdorni mbi 30 shtojca të thjeshta, ato nuk mund të ndryshojnë reagimin e faqes suaj të internetit. Në raste të tjera, vendosja e shumë kodeve në faqen tuaj është ajo që përcakton kohën tuaj të përgjigjes. Një shtojcë me shumë copra mund të ketë një ndikim të ngjashëm në një faqe interneti duke përdorur shumë shtojca. Ashtu si kodi i faqes, duhet të keni parasyshë kodin që një vend po kandidon.

Cilat janë shtojcat më të mira për t'u përdorur?

Vendimi për të përdorur një plugin WordPress varet nga ju. Ju mund të dëshironi të arrini një efekt unik. Në këtë rast, mund të jetë thelbësore për të bërë pluginun tuaj me porosi të PHP. Në artikujt e mëparshëm, ka shumë mënyra për të zhvilluar shtojca të thjeshta. Ju vetëm duhet një njohuri teknike të strukturës së WordPress file. Në mënyrë të ngjashme, mund t'ju duhet të jeni në gjendje të redaktoni një skedar PHP duke përdorur një notepad të thjeshtë.

Shtojcat nuk janë një opsion i domosdoshëm. Megjithatë, ka disa plugins thelbësore që mund të bëjnë faqen tuaj më të mirë. Disa prej plugins duhet të ketë WordPress përfshijnë:

WordPress SEO nga Yoast:

Për njerëzit që duan të zgjedhin sitin e tyre për shikueshmërinë e motor kërkimeve, ky shtojcë përmban të gjitha aspektet thelbësore të SEO. Nga kërkimi fjalen në optimizimin e përshkrimit të meta, ka shumë raste kur njerëzit bëjnë shtojca të dobishme.

WP-DBManager:

Ky është një plugin i cili ndihmon një person të menaxhojë aspektet thelbësore të bazës së të dhënave. Për shembull, mund të jeni në gjendje të shtoni ose të rregulloni bazën e të dhënave. Ju gjithashtu mund të rezervoni faqen tuaj të internetit për të rrokullisur ndryshimet në rast se diçka shkon keq.

W3 Gjithsej Cache:

Ky shtojcë mund të ndihmojë në zhvillimin e trafikut në faqen tuaj te internetit. Ndihmon në ruajtjen e një përdoruesi që ka vizituar një herë duke u dhënë atyre më shumë reklama në faqen tuaj të internetit Source .

November 29, 2017