Back to Question Center
0

Semalt: Zhvillimi i WordPress Plugin

1 answers:

WordPress CMS ka një mbulim mbarëbotëror të aplikimit të faqeve të ndryshme. WordPress u jep fillestarëve dhe blogerëve një platformë të besueshme për të ngritur dhe për të pritur faqet e tyre. Ata kanë metoda të forta dhe njohuri për të bërë softuer të ligjshëm për kryerjen e aktiviteteve të tyre. Për WordPress, përdoruesit mund të krijojnë faqet e internetit dhe të personalizojnë temat e tyre përmes një sërë mënyrash - curso completo de fotografia digital nikon. Në SEO, një nga mënyrat më të rëndësishme për të përmirësuar funksionalitetin ose temën tuaj është përmes shtojcave.

Shtojcat janë skedarë të vegjël PHP që përmbajnë aspekte të kodit që ndryshojnë tiparet e temave. Në këtë udhëzues SEO, do të trajtojmë aspekte të ndryshme të zhvillimit të plugin. Ju do të dini se çfarë është nevoja për plugins, si dhe çfarë plugins për të ndërtuar është. Çdokush mund të krijojë një plugin WordPress me njohuri themelore të PHP-së. Ai përfshin njohjen e strukturës së file WordPress si dhe panelin e saj të administrimit.

Andrew Dyhan, një ekspert udhëheqës i Semalt , jep këtu disa çështje imponuese në këtë drejtim.

Arsyet pse njerëzit zhvillojnë shtojca

Plugins rrisin mënyrën se si funksionojnë temat tona. Ju mund të shtoni shpejt një veçori shtesë në temën tuaj nëpërmjet përdorimit të plugins. Plugins përmbajnë kodet që kryejnë detyra pa ndryshuar kodin kryesor të faqes tuaj. Këto skedarë PHP vendosen në strukturën e skedarit WordPress. Ky ndryshim ka shumë mundësi për njerëzit që mund të kenë nevojë të prezantojnë veçori të reja në faqen e tyre të internetit.

Ashtu si CMS popullore, WordPress ka shumë funksione të avancuara të cilat bëjnë shumicën e shtojcave në dispozicion, qoftë afër ose larg. Si një zhvillues i faqes së internetit, duhet të keni fleksibilitet në kontrollin tuaj mbrapa. Gjithashtu, zhvilluesit e PHP-së ngarkojnë shumë para për të kryer detyra të thjeshta të tilla si zhvillimi i shtojcave. Ju mund të mësoni se si të zhvilloni një plugin WordPress dhe të ruani një pasuri. Për më tepër, API është e lehtë për t'u përdorur dhe për të mësuar.

Njohja e widgets sidebar, si dhe aspektet e tjera WordPress, është thelbësore për një zhvillues..Është e lehtë të dihet se si funksionojnë sistemet për lehtësimin e diagnozës së problemeve.

Krijimi i një plugin WordPress

WordPress plugins janë skedarë të pastër PHP. Për të krijuar një, ju duhet të krijoni dosjen e tij në dosjen e shtojcave dhe të shtoni një skedar bosh të PHP. Emri i dosjes duhet të jetë i njëjtë me emrin e skedarit. Kjo duhet të funksionojë me temën tuaj në skedarin functions.php. Ndryshimet mund të humbasin nëse ndryshoni temën.

Nga këtu, ju duhet të zgjidhni një header temë. Kreu përmban informacione të veçanta rreth plugin tuaj. Ky informacion mund të përfshijë emrin, përshkrimin, autorin ose versionin. Më poshtë është një shembull i një header të plotë,

,

Emri Plugin: Plugin juaj

Plugin URI: https://www.yourpluginurl.com/

Versioni: Versioni aktual

Autori: Emri Ju lutemi

Përshkrimi: Çfarë bën plugin tuaj

,

,

,

Ky është një plugin i plotë i cili mund të aktivizohet ose çaktivizohet në administratorin e zbehtë. Megjithatë, ky plugin nuk mund të kryejë asnjë detyrë. Ju mund të keni nevojë të shtoni më shumë kod dhe funksione për ta bërë atë të kryejnë funksionet që ju nevojiten. Për shembull, mund ta bëni atë të kryejë një detyrë duke shtuar një funksion:

add_action ('save_post', 'njoftoni');

Kur të plotësoni shtojcën, mos harroni të ngarkoni dhe instaloni atë. Kjo është mënyra e vetme që ndryshimet mund të kenë efekt.

.
November 29, 2017