Back to Question Center
0

Si të shpëtojmë nga trafiku i brendshëm në Google Analytics - Mendim i keq

1 answers:

Ndërtimi i raporteve doganore të Google Analytics (GA) është një kërkesë për të fituar një pamje të thellë të sjelljes së një vizitor të faqes dhe për analizë më të mirë të trafikut. Një shqetësim i zakonshëm rrjedh në mesin e përdoruesve të internetit të analitikës së re si si të përjashtojnë trafikun nga zyrat dhe nga City / Country ose IP për të parë trafik të dobishëm në një faqe interneti. Ekspertët e internetit theksojnë se përdoruesit më të rëndë të një vendi kanë tendencë të jenë staf brenda një organizate. Kështu, ka kuptim për të eliminuar këtë grup të përdoruesve nga trafiku i Google Analytics për të shmangur rritjen e shifrave që përfaqësojnë vizitorët e një faqe interneti. Të dhënat e një vendi mund të anojnë gjithashtu nga përdoruesit e faqeve të brendshme dhe të shkaktojnë një ndikim të dëmshëm në optimizimin e normës së konvertimit. Google Analytics konsiderohet si një mjet shumë i zgjuar që ofron një teknikë për përjashtimin e të dhënave përmes funksionit të filtrit.

Në këtë artikull, Lisa Mitchell, eksperti kryesor nga Semalt , përshkruan procesin e përjashtimit.

Informacion i rëndësishëm për adresat IP

Google Analytics (GA) mbledh dhe ruan të dhëna për çdo vizitë në një faqe interneti. Megjithëse adresat IP nuk zbulojnë informacione personale për një vizitor të faqes, ajo regjistron adresën e tyre IP të qasshme në internet (publik). Çdo adresë e disponueshme në internet në internet është unike dhe përshkruan një router i cili është një kuti në rrjetin e brendshëm të vizitorëve të faqes që lidh tabletët, telefonat e mençur dhe kompjuterët në internet..

Shumica e lidhjeve të biznesit të vogël dhe të brezit të brendshëm kanë adresa dinamike IP. Kjo nënkupton që adresat do të ndryshojnë në mënyrë sporadike. Në të kundërt, konsumatorët me brez të lartë dhe bizneset më të mëdha kanë routerë që janë të konfiguruar me adresa statike (jo-ndryshuese) IP. Prandaj, për të eliminuar trafikun e brendshëm nga GA, një përdorues duhet të zbulojë llojin e adresës IP të përdorur në organizatat e tyre.

Përjashtim nga Google Analytics IP

Trafiku nga departamentet e brendshme si stafi që viziton faqen e internetit ose edhe vizita e vet duhet të përjashtohen në mënyrë që të marrin të dhëna më realiste të Google Analytics. Përjashtimi i IP-së bëhet me Google Analytics dhe një përdorues duhet të rendisë poshtë të gjitha adresat IP që dëshirojnë të përjashtojnë. Pronarët e faqeve duhet gjithashtu të vënë në dukje se shumë filtra mund të krijohen në një filtër të vetëm në situata ku duhet të përjashtohen shumë adresa.

Shteti / Qyteti Google Analytics përjashtim

Ngjashëm me marketerin e përjashtimit nga IP, një përdorues mund të dëshirojë të përjashtojë trafikun nga një qytet ose një vend për analiza të shkëlqyera. Prandaj, një përdorues mund të ndërtojë një filtër që eliminon trafikun nga vende të veçanta të botës. Duke përjashtuar një vend, ndalet hitet që vijnë nga qytetet ose vendet e përjashtuara që të jenë pjesë e trafikut të Google Analytics. Një vend apo një qytet mund të përjashtohet për një arsye të madhe - për të parandaluar goditjet e spam. Për shembull, (India ose Kina) është një përjashtim i vendeve analitike të Google që parandalon trafikun nga India dhe Kina, përveç kërkimit të trafikut të paguar.

Filtrimi i trafikut të kërkimit të paguar është një teknikë tjetër e marrjes së informacionit më të rëndësishëm nga një vend i synuar. Kjo ndihmon për të listuar informacionin e preferuar gjatë drejtimit të një fushate reklamimi të paguar në një vend të tregut të synuar. Në këtë drejtim, një pronar i faqes mund të përcaktojë se si një trafik i kërkimit të paguar do të përdorë sitin e tyre dhe do të lëvizë përmes një kanali të konvertimit Source .

November 28, 2017