Back to Question Center
0

Sulmet DDoS dhe Mbrojtja Kundër Botnets Me Këshilla Semalt

1 answers:

Sipas komandave të botmasters, botnets rrëmbejnë një numër të madh të kompjuterave për të kryer detyra të paligjshme. Një fuqi e tillë mundëson sulmuesit online për të kryer krime të ndryshme në internet. Më shpesh, këto krime janë të pazbuluara dhe mund të dëmtojnë reputacionin e organizatës suaj në asnjë kohë. Për shembull, në vitin 2016, një botnet specifik u përdor për krijimin e sulmeve DDoS, duke ndikuar shumë në faqet e internetit të mediave sociale si Twitter. Nëse ju merrni shumë e-mail çdo ditë, shanset janë që adresa juaj e emailit është e njohur për spammers. Igor Gamanenko, menaxheri i suksesit të klientëve , thotë se për fat të mirë kemi një numër të mirë të teknologjive të filtrimit të spam-eve, shumica e të cilave ndihmojnë në parandalimin e ardhjes së mesazheve të paligjshme dhe të dyshimta.

Nuk mund ta injorojmë faktin se është pothuajse e pamundur të heqësh qafe botnets dhe email spam. FBI hetoi nënkomitetin e Senatit amerikan me qëllim identifikimin e kompjuterëve të infektuar. Si rezultat, ky hetim tregoi se hakerat mund të merrnin kontrollin mbi kompjuterët e nënkomitetit sa herë që duan. Pavarësisht nga madhësia e kësaj çështjeje, përdoruesit e kompjuterit mesatar kanë tendencë të mos dinë asgjë për botnet..Botnetat janë ushtri e pajisjeve kompjuterike dhe mobile të cilat janë të infektuara nga malware dhe të komprometuara për të kryer krime online, pa dijeninë e përdoruesit. Hakerët, nga ana e tyre, mund të komandojnë binarët në distancë dhe t'u kërkojnë atyre të vjedhin informacione të ndjeshme, përhapin malware, dërgojnë email spam, dhe nisin sulmet DDoS.

Dërgimi i spamit dhe shpërndarja e viruseve dhe malware

Para së gjithash, duhet të dini gjithçka rreth spam-it. Është projektuar për t'ju dërguar email të trashë dhe të bezdisshëm. Disa kompjutera të komprometuar janë të ngarkuar për të dërguar mesazhe spam në një numër të madh adresash. Qëllimi i këtyre email-eve është shpërndarja e viruseve dhe shpërndarja e malware në internet. Ju mund të bëheni viktimë e mesazheve të tilla si produktet që ofrojnë, duket se janë me cilësi të lartë dhe të tilla që kanë çmime të arsyeshme, por fushata të tilla janë të dobishme vetëm për hakerët dhe ju nuk mund të merrni ndonjë përfitim prej tyre. Për shembull, nëse merrni email nga një përdorues nigerian duke pretenduar se keni fituar 140 milionë dollarë, mund të dëshironi të merrni pjesë ose ta kontaktoni atë. Këto janë mesazhe në të vërtetë phishing që përpiqen të mashtrojnë përdoruesit dhe kanë tendencë të vjedhin emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet.

Mbani në mend, ju nuk duhet t'i përgjigjeni mesazheve spam. Plus, nuk duhet të klikoni në bashkëngjitjet e postës elektronike për të cilat nuk jeni të sigurt. Problemi i email spam është bërë aktuale me kohën, dhe gjithnjë e më shumë botnets janë duke u bërë aktiv për shkak të tij. Numri i madh i botëve i dërgohet ndërmarrjeve tregtare dhe organizatave të mëdha për përfitime financiare. Botnetët kanë vënë në shënjestër kompanitë e tilla si Evernote dhe Feedly, dhe hakerat u përpoqën të zhvendosin para përmes kërcënimeve të sulmeve të mohimit të shërbimit.

A kemi nevojë për mbrojtje botnet?

Një kompjuter që është infektuar nga bots është nën kontrollin e hakerëve dhe nuk mund të kontrollohet nga pronari i vërtetë. Ajo do të përfshihet në heshtje në krimet kibernetike dhe mund të kryejë një numër të madh aktivitetesh të paligjshme. Me fjalë të tjera, nëse kompjuteri juaj është i infektuar, nuk do të funksionojë siç duhet, duke e bërë internetin një vend të pasigurt dhe të pakëndshëm për të gjithë Source .

November 29, 2017