Back to Question Center
0

Teksti i fshehur dhe lidhjet: A e rritin vërtet SEO-in tuaj? - Eksperti i Semalt, Natalia Khachaturyan jep përgjigjen

1 answers:

Tekste dhe lidhje të fshehura formojnë përmbajtjen për faqen tuaj, e cila është gati ose krejtësisht e padukshme për njerëzit që ngarkojnë faqen. Për njerëzit që kryejnë SEO hat hat, texts fshehur është një metodë që shumica e udhëzimeve webmaster përbuzin. Megjithatë, ky përmbajtje mund të shihet nga kompjutera, dhe kështu ajo formon një pjesë të fjalëve kyçe për indeksimin. Teksti i fshehur mashtron motorë kërkimi për të renditur një informacion në faqen e internetit që mund të mos jetë pjesë e përmbajtjes së faqeve të dukshme të faqes.

Pas përditësimit të ri në algoritmin e kërkimit, Google tani mund të zbulojë tekstin e fshehur. Faqja juaj e internetit rrezikon të marrë një ndëshkim nga rangimi i motorrit të kërkimit. Në raste të rënda, disa taktika spam mbushje fjalësh mund të çojë në një deindexation total nga baza e të dhënave search engine. Strategjia e Përmbajtjes së Semalt , Natalia Khachaturyan, paralajmëron se në të kaluarën e afërt disa faqe mund të rangohen lartë duke përdorur këtë taktikë, por jo më.

Tekst i fshehur

Kjo metodë mashtruese mund të përfshijë përmbajtjen e përdoruesit në një faqe në një formë që nuk është e dukshme. Për njerëzit që kryejnë optimizimin e Search Engine, teksti i fshehur nuk mund të ndihmojë asnjë faqe interneti për të renditur ashtu siç është e dukshme. Nuk ka ndikim në kur ju shtypni "ctrl + A", ju zgjidhni gjithçka.Kur ju shtypni "ctrl + A", ju zgjidhni gjithçka duke përfshirë edhe përmbajtjen e fshehur.Ajo mund të shfaqet në një pikturë ku ju mund të kopjoni dhe ngjiteni atë diku tjetër për klasifikim.

Ka shumë teknika që njerëzit mund t'i përdorin për të fshehur tekstin në një faqe interneti. Para së gjithash, disa njerëz mund të përdorin tekste të cilat kanë një ngjyrë të ngjashme me sfondin. Si rezultat, ky informacion nuk është i dukshëm për personin që shikon në faqen e internetit. Individë të tjerë përdorin fontë të vegjël në fushat e faqes ku ka një flamur ose informacione shtesë. Mbulimi i të dhënave me një kod ose një objekt mund të bëjë që teksti i internetit të jetë i fshehur.

Lidhje të fshehura

Lidhjet e fshehura ndodhin si tekste të fshehura, përveç se ka permalinke në to. Si rezultat, një përdorues i faqes mund të përjetojë zona me lidhje të klikueshme të cilat nuk janë të qarta ose të dukshme. Lidhjet e fshehura nuk përbëjnë performancën SEO të një faqeje interneti. Lidhja e tyre nuk lejon lëngun e lidhjes për të shtuar autoritetin në një domen. Për më tepër, një vend mund të pësojë një dënim të rangut kur motorët e kërkimit të crawlers zbulojnë shumë lidhje të fshehura.

Konkluzioni

Për një faqe interneti të tillë si faqet e tregtisë elektronike për të kryer mirë në renditje, duhet të përfshihet përmbajtja e dukshme në vend të asaj që nuk është e dukshme. Të gjitha tekstet e pranishme në faqen tuaj web duhet të jenë të dukshme për përdoruesit. Gjithashtu duhet të jetë e mundur që të gjitha lidhjet të jenë të dukshme. Për të kontrolluar përmbajtjen e fshehur në një faqe interneti, mund të nxjerrë në pah çdo gjë nëpërmjet një ctrl + A funksion ose përdorni kursorin. Në rastet kur nxjerr në pah ngjyrën e njëjtë me sfondin, shtypni ctrl + C dhe ngjisni atë përmbajtje të një faqe softuerike të përpunimit të tekstit duke përdorur opsionin e ngjitjes së tekstit. Ju pastaj mund të zgjidhni përmbajtjen si dhe lidhjet e fshehura të cilat tregojnë si permalinks Source .

November 29, 2017