Back to Question Center
0

Trafiku i drejtpërdrejtë ose si të përmirësoni Google Analytics tuaj - Ekspert i Semalt

1 answers:

Trafiku i drejtpërdrejtë është një URL e veçantë që njerëzit i shkruajnë në mënyrë të drejtpërdrejtë ose përmes faqeshënuesve të tyre të shfletuesit. Google Analytics dhe të gjitha sistemet e tjera të analytics web varen nga gjuha HTTP e një header të njohur si referrer i cili drejton përdoruesit tek faqet e internetit të rëndësishme. Nëse sasia e trafikut të drejtpërdrejtë është më e lartë se sa pritej, shanset janë që spammers të kenë goditur llogarinë tuaj të Google Analytics. Por nëse trafiku i drejtpërdrejtë tregon deri në dhjetë për qind të të dhënave, atëherë kjo është një interval normal dhe nuk duhet të shqetësoheni për këtë. Artem Abgarian, Menaxheri i suksesshëm i suksesit të konsumatorëve , beson se një nga mënyrat më të mira për të zvogëluar trafikun e rrejshëm të drejtpërdrejtë është të shënoni fushatat tuaja dhe të kontrolloni numrin e vizitorëve në faqen tuaj te internetit. Me këtë proces, trafiku i fushatës dhe vizitat direkte do t'i atribuohen burimit të duhur, pavarësisht nga ku ka ardhur trafiku.

Çfarë është trafiku i drejtpërdrejtë

Nëse dikush e shtypte emrin e domain në shfletuesin e tij / saj dhe e përdorte faqeshënuesin për të hyrë në faqen tënde, atëherë do të marrësh trafikun e drejtpërdrejtë me siguri. Është e rëndësishme të mbani mend se sesionet e drejtpërdrejta mund të shfaqen në çdo kohë dhe llogaria juaj e Google Analytics do të kontrollojë nëse trafiku i drejtpërdrejtë është i ligjshëm ose jo. Disa raste të tjera përfshijnë:

  • Duke klikuar në një lidhje të postës elektronike në varësi të ofruesit të shërbimit
  • Duke klikuar në lidhjen e Microsoft Office ose skedarit tuaj PDF
  • Hyrja në faqen e internetit nga URL e shkurtuar
  • Duke klikuar në linkun nga aplikacionet e lëvizshme të mediave sociale si Twitter dhe Facebook. Shumica e aplikacioneve të telefonit nuk kalojnë informacionin e referimit..
  • Kontrollimi i vendeve jo të sigurta (HTTP) dhe krahasimi i tyre me faqet e sigurta (https). Në një situatë të tillë, faqja juaj e sigurt nuk do ta kalojë referuesin në një faqe interneti jo të sigurtë.

Trafiku i drejtpërdrejtë ka aftësinë të përfshijë burime të ndryshme dhe vizitat regjistrohen gjithmonë në llogarinë tuaj të Google Analytics.

Fixes për trafik të drejtpërdrejtë

Nëse mendoni se trafiku që po merr web faqja nuk është deri në shenjë, një nga mënyrat për ta adresuar atë duke shtuar parametrat e përcjelljes ose URL-et e etiketave në fushatat specifike. Për shembull, lehtë mund ta parandalosh trafikun nga spam-i i referimit duke shtuar parametra relevantë që sigurojnë që të gjitha sesionet nga një fushatë e caktuar të shfaqen si email në llogarinë e Google Analytics.

Shpjegimi i trafikut të drejtpërdrejtë për klientët tuaj

Kur gjeni se trafiku i drejtpërdrejtë është në rritje, ju duhet t'ua shpjegoni klientëve tuaj shembuj të duhur. Jini të qartë dhe transparent për faktin se të dhënat nga çdo burim mund të përfundojnë në kova të drejtpërdrejta. Ju duhet të shpjegoni në mënyrë adekuate skenarë të ndryshëm që mund të rezultojnë në drejtpërdrejtë, të tilla si email, search engine s ose backlinks me faqet e internetit https. Shanset janë që ky informacion do ta bëjë konsumatorin të pakënaqur, por ju nuk duhet të mashtroni me dikë dhe duhet t'i kushtoni vëmendje marrjes së trafikut organik nga Google, Bing dhe Yahoo.

Konkluzioni

Është e vërtetë se trafiku i drejtpërdrejtë është mallkim për profesionistët e analytics. Por ju mund të merrni hapat e duhur për t'u marrë me këtë problem dhe mund t'i kënaqni klientët tuaj në një mënyrë më të mirë. Sigurohuni që rregullisht kontrolloni llogarinë tuaj të Google Analytics dhe mbani një sy në burimet e trafikut Source .

November 29, 2017